Радио реклама

 

Радиото е канал за разпространение на рекламни послания предимно за масово въздействие. Важно условие за качественото въздействие на рекламата чрез радиото е използването на запомняща се музика, кратък текст или специално разработени звукови ефекти. Обикновено се използват следните формати – рекламни съобщения /подготвят се от диктор, с музикален редактор и др./, целящи информиране-

то на съответната таргет група за предстоящо събитие. Ефектът на радиорекламата в този случай може да бъде много мощен, ако се използва възможността за многократното повтаряне на посланието в радиоефира. Друг формат е рекламният клип – до 1 минута рекламен материал, подготвен от професионален екип – диктор, звукорежисьор, композитор /при авторските клипове/. Често използван похват е използването на известна песен, музикален съпровод или нестандартен звуков ефект.

При медиапланирането на радиокампанията трябва да се отчита факта, че ефективността се постига единствено чрез т.нар. показател frequencyчестота на излъчванетоМинималният брой излъчвания на ден е 5-6, планирани в прайм тайм за радиоефира, който съвпада с т.нар. drive time. При избор на радиостанции трябва прецизно да се преценят интересите на съответните таргет групи. Обикновено успешната радиокампания е планирана в минимум 6-7 радиостанции, подкрепена в същото време и с други канали за комуникация. Напоследък се използва и още един формат – спонсорирането на цели предавания и/или рубрики, носещи специфични послания – например спортни шоу програми се обвързват с даден продукт, рубрика за класическа музика има характерен рекламен сигнал, свързан с конкретен продукт, предаване за тийнейджъри е обвързано със специфичен за тази група продукт или услуга /например 3 в 1 – неочаквано добра комбинация/. Други предимства на радиорекламата са кратко време за подготовка на клипа, сравнително ниски разходи за създаване на клипа, висок процент coverage – покритие на таргетираната аудитория, добра селективност и гъвкавост.

AV Design Group разполага с професионално подготвен екип за разработване на радиорекламна кампания – цялостно медиапланиране с оптимални отстъпки, звукозаписно студио, диктори, звукорежисьор.

При разработването на радиорекламна кампания винаги целим достигане до съответната таргет група и постигане на максимална разпознаваемост на продукта. Затова предлагаме на клиентите си включване и на други канали за комуникация, особено ако се има предвид визуалното представяне на продукта.

 

 

 

 

 

Гарантирани отстъпки от рекламните тарифи на следните радиостанции:

 

 Национални ефирни програми

 Дарик Радио

 БНР-Програма Хоризонт

 БНР-Програма Христо Ботев

 БНР-Радио България

 

 Национални радио вериги

 FM+ Group

 Fresh Национална верига

 N-JOY - Национален ефир

 STAR FM

 Z-Rock - Национален ефир

 БГ Радио - Верига

 Радио Веселина - Верига

 Класик ФМ

 Радио Лиани

 Радио 1 - Верига

 Ретро радио - Верига

 Сити - верига

 Фокус - Верига радиостанции

 Вероника - национален ефир

 Новото Радио Витоша

 NRJ - Верига

 

 Регионални радиостанции

 Атлантик София

 Радио Романтика

 Джаз ФМ София

 The Voice - София, Пловдив

 Ми-Ла Голд София, Пловдив

 Радио Алма Матер

 Алфа радио - София, Варна

 Радио София

 Астра - Плевен

 Алматея Пазарджик

 Арена Русе

 Аура - Благоевград

 Бъдин - Видин

 Бумеранг - Габрово

 Бумеранг- Банско, Разлог

 ЧЛК - Велинград

 Деж - Пазарджик

 Радио Севлиево

 Фаворит

 Форте - Шумен

 Гама - Видин

 Гея - Сандански

 Hot FM - Враца

 KATRA FM

 Кракра Радио

 Мелодия - Силистра

 Метроном - Хасково

 Микс - Бургас

 Нова - София и Варна

 Радио Нова Европа

 Ново Радио Търговище

 Огоста радио - Монтана

 Радио Пазарджик

 Белла - Банско, Сандански

 Радио Благоевград

 Радио Браво

 Ultra - Благоевград, Перник

 
 

Дарик Радио - Национален ефир 1

ДАРИК е единственото частно радио у нас с национален лиценз и българска собственост. Екипът е 163 души. Към юни 2006 г. разполага с 27 наземни точки на излъчване и с още 20, за които очаква честоти. Със собствена сателитна станция, сигналът се транслира чрез спътника Eutelsat W2 (16° изток). Радиото е представено в интернет на адрес www.darik.net и може да бъде слушано онлайн.

 

БНР - Програма Хоризонт
Хоризонт е 24-часова, информационна и музикална програма. Музиката присъства чрез всички музикални стилове, форми и жанрове като ясно е изразен акцентът върху забавната музика. Програма "Хоризонт" денонощно разказва за всичко, което става в България и по целия свят, тя не пропуска нито едно особено важно събитие, но заедно с това не отминава и всекидневието на хората.

 

 

БНР - Програма Христо Ботев
Тази национална радиопрограма, излъчвана от националната радиостанция в столицата на България, град София, денонощно е предназначена да служи на културата и образованието. Тя постига това с широка палитра: произведения на музиката, поезията, прозата, драматургията, публицистиката и разбира се, журналистиката.

 

 

БНР - Радио България

Вече седмо десетилетие Българското радио - предавания за чужбина, а сега Радио България, представя пред света културната и националната идентичност на страната ни. Тази програма е основен източник на информация от и за България пред милиони радиослушатели извън нейните предели.

 

 

 

Национални радио вериги

 

 

FM+ Group
Радио FM+ Национална радиомрежа е първото частно радио в България, партньор на водещата американска медийна компания EMMIS GROUP. Нашият формат е HOT AC /HOT ADULT CONTEMPORARY/- горещи хитове и най-добрата музика от близкото минало. Насочен е към аудиторията на възраст между 20-45 години.

 

Fresh Национална верига

Национална радиомрежа Fresh! е модерно, изцяло дигитализирано радио. Оборудвано е с най-съвременна техника. Уникалността и високото качество на музикалната програма са гарантирани от специализирания американски софтуеър последно поколение - “Selector”.

 

N-JOY - Национален ефир

Радио N-JOY стартира на 1 юни 2006 г. в деветте най-големи града на България. То е насочено основно към женската аудитория, но широкият му формат предполага привличане на по-обширна публика. В ефира на N-JOY звучат най-големите хитове от последните две десетилетия, както и съвсем нови песни, покорили световните класации.

 

STAR FM
STAR FM е създадено за емоционалния рок слушател. Целта ни е да бъдем най- истинската рок власт в България. Ние сме интелигентна програма за интелигентни потребители.

 

 

 

Z-Rock - Национален ефир
Стартът на единствената радиостанция за рок музика в България - Z-Rock бе на 13 октомври 2006, след сериозно проучване от страна на американската консултантска фирма „Пиникъл Медия”. Появата му зае свободна пазарна ниша и привлече аудиторията на няколко радиостанции в страната.

 

БГ Радио - Верига
БГ Радио е единствената радиостанция, която излъчва 100% българска музика. БГ Радио излъчва програмата си в 14 български града, като по този начин се нарежда сред най-големите радиовериги в страната.
 

 

Радио Веселина - Верига
Радио „Веселина“ започва да излъчва на 15 декември 1992 г. и оттогава заема водещо място на националния радиопазар. Мотото на „Веселина“ е „№1 за любимата музика на България“. Радиото залага на интересни и забавни предавания, интерактивност, полезна информация и новини. През юни 2006 г. радиоверига „Веселина“ стана част от медийния гигант SBS Broadcasting group. От началото на 2007 г. „Веселина“ ще излъчва програмата си в общо 16 точки на България.

 

Класик ФМ
Класик ФМ Радио започва да излъчва на 19 декември 1994 година. Радиото е традиционен организатор на множество класически концерти всяка година, които се радват на голям успех сред почитателите на класическата музика

 

 

Радио Лиани
В самото начало на ХХІ век - векът на информацията и комуникациите, радио ЛИАНИ търси и намира своето място именно в това - да допринася за развитието на малките градове в посока създаване на гражданското общество в тях при зачитане на националните и приобщаване на хората към европейските ценности.

 

Радио 1 - Верига
Радио 1 е развито в музикален формат "Soft AC", който обхваща най-известните и мелодични песни от 60-те години насам - или “ Класическите хитове”.
 

 

 

Ретро радио - Верига
Ретро Радио е развито в музикален формат "AC", който обхваща най-известните и мелодични песни от 60-те години насам и е предпочитано радио сред 20-49 годишните.
 

 

 

Сити - верига
Радио CITY е най-голямата шведска медийна инвестиция в България. Днес радио CITY излъчва своята уникална програмна схема, която включва 100% музикално присъствие без новини, спорт, прогноза за времето и коментарни рубрики в градовете София, Пловдив, Варна, Стара Загора, Благоевград и Кюстендил. Насочено е към младите по дух и динамични хора в България.

 

Фокус - Верига радиостанции
Радиоверигата “Фокус” е собственост на първата частна информационна агенция “Фокус”, която предлага денонощно новини на български и английски език. В 24-часовата програма на радиоверигата новинарските и публицистични предавания се редуват с богата музикална програма съобразена с различните вкусове на нейните слушатели.

 

Вероника - национален ефир
Слоганът на медията е в тон с музиката, която ще звучи в ефира – Ритъмът на сърцето! Идеята на радиото е да обедини българската и чуждата етно поп музика, за да разкрие една глобална музикална тенденция и да предаде приятен средиземноморски привкус на българския радиоефир.

 

Новото Радио Витоша
Радио “Витоша” вече 14 години е една от най-популярните радиостанции в България. “Витоша” е музикална станция за съвременни хитове. Основната част от аудиторията на радиото е на възраст до 40 год. В тази възрастова група радиото държи челно място по слушаемост.
 

 

NRJ - Верига
Радио NRJ е насочено към активните хора между 18-34 години, със специфичен акцент към дамската аудитория. Форматът на радиото е музикално – информационен или “Hot Adult Contemporary” - изключително динамичен...
 

 

 

 

Регионални ефирни радиостанции

 

Атлантик София
От май 2006 година Радио Атлантик е част от втората по големина медийна група в Европа “SBS Broadcasting”. Радио Атлантик излъчва програма, която се слуша през цялото денонощие. Съвременната музика и златните хитове от 80-те и 90-те определят формата на Радио Атлантик като AC (Adult Contemporary).

 

Радио Романтика
Радио Романтика е българско радио с повече от 80% българска музика. Радиото излъчва музиката на света - най-добрата гръцка, сръбска, италианска, испанска, руска музика.


 

 

Джаз ФМ София
Джаз ФМ радио звучи в родния ефир от 2001 г. То е тясноформатно радио, специализирано в излъчването на джаз-музика. Ежегодно Джаз ФМ радио подарява на публиката срещи със световни джаз-легенди, чиито концерти изпълват концертните зали
 

 

The Voice - София, Пловдив
The Voice е сред най-успешните марки, която е създадена и се развива от скандинавската медийна компания SBS Broadcasting. Радио The Voice излъчва в Швеция, Норвегия, Дания и Финландия. The Voice е радио, насочено към младежката аудитория и ще отразява актуалните течения в Hip Hop & R'n'B музиката.
 

 

Ми-Ла Голд София, Пловдив
Основната отличителна черта е поп и поп-рок звученето, безусловната известност на изпълнителите, мелодичността, ритмичността, както и лиричният характер на изпълненията, широкият спектър от изпълнители от края на 60-те, 70-те и 80-те години.
 

 

Университетско радио Алма Матер
Университетското радио “Алма Матер” е част от Софийския университет “Св. Климент Охридски”. Днес програмата на Университетското радио “Алма Матер” е предимно музикална, със собствени новинарски бюлетини и предавания с актуална или развлекателна насоченост, и е насочена предимно към студентите и младите хора като цяло.

 

Алфа радио - София, Варна, Шумен, Добрич
Aлфа радио е символ на неповторими парти емоции за денс и хаус маниаците в България. Алфа радио е съвременно музикално радио с уникален денс-хаус формат, насочено към млади, съвременни и икономически активни хора.
 

 

Радио София

Радио София е програма с обществен характер, регионална радиостанция на Българското национално радио. Програмата се излъчва експериментално за района на столичния град от 00:00 часа на 07.07.2007 година.

 

 

Астра - Плевен
Радио Астра излъчва от ноември 1993 година на 98.70 MHz, а от 8 май 2003 г. и на живо по интернет. От януари 2005 г. радиото предава на нова честота - 103.60 MHz. През 1993-2005 г. Радио Астра е партньорска радиостанция на българската редакция на BBC London.

 

 

Алматея Пазарджик
Радио” Алматея” е ефирно-музикално-информационно радио за Пазарджик и региона. Програмата е политематична, с развлекателно-информационен акцент, с общо разпределение на блоков принцип. Приоритет са новините от града и региона и акценти с национално значение.

 

 

Арена Русе
Арена Радио е информационно-музикална програма за Русе и Русенска област от октомври 2002 г. Днес Арена Радио се излъчва в съвместно предаване със Инфорадио в програмни прозорци 07:00-08:00, 11:00-12:00, 13:00-14:00, 16:00-18:00 часа от понеделник до петък на честота 103.9 FM и в кабелната радиомрежа на града и региона.

 

 

Аура - Благоевград
Аудиторията на радио АУРА се състои главно от млади образовани работещи хора и е в класацията за най-слушано радио в Благоевград е на челна позиция.

 

 

 

Бъдин - Видин
Радио Бъдин е първото ефирно видинско радио. Стартира на 20.12.1996 г.на 93,6FM и излъчва 24 часа в денонощието. Форматът на радиото е HOT AC /HOT ADULT CONTEMPORARY/, за слушатели между 20 и 45 - годишна възраст. Радио Бъдин е утвърдена регионална медиа с изградена мрежа от източници на информация, реагираща навреме и адекватно на събитията .

 

 

Бумеранг - Габрово, Велико Търново, Севлиево
Бумеранг Радио излъчва от 27 януари 1996 г. година за Габрово, Велико Търново, Севлиево. Слоганът на радиото е "Най-добрата музика от бабино време до днес".

 

 

 

Бумеранг- Банско, Разлог
Радио Бумеранг FM е регионална медия, която излъчва предаването си над градовете Банско, Разлог, Якорода и Белица и всички прилежащи към тях села с обща аудитория от около 60,000 души. Тази цифра естествено не включва гостите на курорта, които сами по себе си надвишават няколко пъти потенциалните ни слушатели.

 

 

ЧЛК - Велинград
Радио ЧЛК (съкращение от имената на трите основни квартала на град Велинград: Чепино, Лъджене и Каменица). Радиото се излъчва от 1993 до 2002 година за град Велинград и региона. През Февруари 2005г. излъчването е възстановено. В момента радиото е с нова, съвременна визия.

 

 

Деж - Пазарджик

Радио Деж е водеща търговска регионална радиостанция, излъчваща от Пазарджик на територията на 11 общини в областта. Програмата на радиото е с политематичен профил, което позволява адресиране на рекламни послания до една всеобхватна таргет група. Радиото залага на актуалния събитиен поток, модерната балканска музика и гъвкавата рекламна политика.

 

 

Радио Севлиево - Севлиево, Габрово, Велико Търново

Създадено на 20 април 1992 г., днес Радио Севлиево е водещо в района на Севлиево, Габрово, В. Търново, Априлци. Слушателите на медиата са около 60 000 души, на възраст между 14 и 45 години.

 

 

 

Фаворит

Радио Фаворит е търговска радиостанция, изцяло автоматизирана и компютъризирана. Програмата е политематична, с музикален приоритет, насочена към слушателите от всички възрасти, които обичат приятните и мелодични песни от различните стилове – от поп-рок до поп-фолк и същевременно живо се интересуват от последните местни, национални и световни новини.

 

Форте - Шумен
Форте - Шумен е регионален радиооператор, обслужващ градовете Шумен, Търговище, част от Разград, Велики Преслав, Нови Пазар, Каспичан. Музикален формат - поп и рок денс изпълнения - хитове от вчера и днес, българска музика - най-популярните стари и нови хитове.

 

Гама - Видин
Радио Гама излъчва 24-часова програма за град Видин и региона на честота 96.7 Мхц.
 

 

 

 

Гея - Сандански
Радио ГЕЯ е създадено през месец юли 1994 година. Покрива района на общините Сандански, Петрич, Струмяни, Кресна, Симитли, Гоце Делчев и Разлог и на около 70 км. на територията на Гърция. Програмата на радиото е политематична и е предназначена за широка аудитория и представлява интерес за голям кръг слушатели: от всички възрастови групи, социално и обществено положение.

 

Hot FM - Враца
Hot FM - Враца е с уникален музикален формат, изработен след статистическо проучване на аудиторията в региона – EASY LISTENING. Радиото привлича уравновесени хора на средна възраст, които търсят ритъм в работния ден и приятни емоции в почивните дни.

 

KATRA FM
KATRA FM се излъчва на честота 100.4 Mhz за Пловдив и региона (Пазарджик, Септември, Стамболийски, Баня, Сопот, Карлово, Първомай, Чирпан, Асеновград, Хисар, Велинград, Панагюрище, Пещера, Магистрала Тракия до Ихтиман). Това е първата хит-радиостанция в България

 

Кракра Радио
Радио “Кракра” е създадено през 1999 г. и до 2001 г. излъчва на честота 101,70 MHz. От 2004 г. излъчването му е възстановено на честота 107,90 MHz.
 

 

 

Мелодия - Силистра
Радио Мелодия е дванадесет години на пазара и неотлъчно със слушателите от Силистренска област. То разпространява независими и безпристрастни новини и имформация и предлага най-добрата музика от всички времена.

 

 

Метроном - Хасково
Радио”Метроном”е първото частно радио в град Хасково. Излъчването на програмата започва през 1997 г. Програмната схема обхваща 24 часова програма и е насочена към целия спектър на една възможна радиоаудитория –от 6 до 60 годишни слушатели. Радиото излъчва много и разнообразна музика, новини, факти, музикално-развлекателни и културни предавания, както и външни музикални продукции.

 

Микс - Бургас
Радио Микс покрива регион с радиус около 80 км (Бургас и Южното Черноморие, Поморие, Несебър, “Елените”, най-големия туристически комплекс в България Слънчев Бряг, Обзор, вилно селище “Дюни”, Созопол, Приморско, Малко Търново, Айтос). На вълните на радио Микс звучат основно съвременни хитове. На всеки кръгъл час – локални и национални новини, а през лятото - специализирани предавания за туристите по Южното Черноморие на български, английски и немски.

 

Нова - София и Варна
Радио NOVA е станция с новаторски формат, който е алтернатива на всички други съществуващи радиостанции. Форматът на Радио NOVA включва стилове като chillout, ambient, lounge, house, deep house, които са изключително популярни сред аудиторията между 18-35 години.

 

 

Радио Нова Европа
Радиото е наследник на радио Свободна Европа и основен партньор на Би Би Си в България. То е първото и единствено all news-all talk българско радио, насочено изцяло към деловите българи на активна възраст. Слуша се в 9 от най-големите градове на страната: София, Пловдив, Варна, Бургас, Стара Загора, Велико Търново, Плевен, Хасково, Видин.

 

Ново Радио Търговище
НРТ е наследник на “Радио Търговище”, основано като кабелно радио през 1963 година.

 

 

 

Огоста радио - Монтана
Огоста радио излъчва на честота 91.6 FM в град Монтана и региона. Огоста радио е музикално – информационна радиостанция с 24 часова програма насочена към зрялата аудитория. Информационната част е съставена от новинарски емисии и отделни рубрики в блоковите предавания. Приоритет са новините от града и региона и акценти от страната и света, както и полезна сервизна информация.

 

Радио Пазарджик
Радио Пазарджик е информационно музикална медиa с повече от десет годишна история. Радиото е с 24 часова програма, която се излъчва на честота 99,7 Mhz. Програмата е насочена основно към слушатели, на възраст между 20 и 55 години, хора с гражданска позиция и интерес към процесите в обществото. Радиото има ефирно покритие на цялата община Пазарджик, Септември, Белово, Лесичово и части от общините Пещера, Батак, Велинград, Ракитово, Панагюрище, части от автомагистрала Тракия и Пловдив.

 

Белла - Банско, Разлог, Петрич, Сандански
Радио Белла е ефирно музикално радио с покритие в градовете Банско, Разлог, Добринище, Якоруда, Петрич, Сандански и Мелник което излъчва 24 часова програма.

 

 

Радио Благоевград
Радио Благоевград е поделение на Българско национално радио. Излъчва 18-часова всекидневна програма – от 6.00 до 24.00 часа чрез пет предавателя: FM – 102,3 ; 90.9 ; 103.2 ; 105.2 MHz и АМ - 864 KHz. Това дава възможност програмата му да звучи от София до Кулата, от Кюстендил до Самоков, до гр. Гоце Делчев и Западните Родопи – цяла Югозападна България, както и в Източна Македония и Северна Гърция.

 

Радио Браво
Радио Браво е най-голямата радио-мрежа в Източна България. Медията обхваща областите: Варненска, Бургаска, Добричка, Шуменска, Търговищка и Разградска. Програмата на Радио Браво се приема и в десетки по-малки градове в региона.

 

 

Ultra - Благоевград, Петрич, Сандански, Перник
Радиоверига Ултра е първата верига в Югозападна България. Покрива целия международен път Е79. Чува се от Костинброд, през Владая и Перник до Благоевград, Сандански, Петрич и Кулата. “Ултра” излъчва 24 часа в денонощието самостоятелна програма, подчинена основно на музиката. “Ултра” – модерен поп фолк и суперхитове. В Югозападна България Ултра е едноличен лидер, а амбициите му са да се превърне в безспорен лидер и сред българите в чужбина.

 

Радио Варна
Радио Варна излъчва 24-часова собствена програма, подготвена и реализирана от журналисти с богат опит и авторитет в професията. През деня е обособена в сутрешна и следобедна линия.
 

 

 

Силвър - Враца
“Силвър” е водеща ефирна, регионална радиостанция в северозападна България. Излъчва на честота 88,9 FM. Предава 24 часа нон стоп с 18 часова активна програма. Мотото на радиостанция “Силвър” е: “Различното радио на Северозапада”. Форматът на радиото е музикално – информационен / политематичен/, AC/CHR.

 

Южен бряг - Бургас
Радио Южен бряг – Бургас е създадено през 1992 г. В програмата си Южен бряг основно залага на съвременни хитове, радиоводещи с позитивно излъчване и синтезирано поднасяне на актуална за Бургас и страната информация.

 

Радио Стара Загора
Радио Стара Загора е регионалният информационен лидер, като приоритет в работата на водещите и репортерите са събитията в региона, страната и чужбина. Предавателите, с които се излъчва програмата на Радио Стара Загора, са част от националната предавателна мрежа, разпространяваща програмите на БНР.

 

Темпо - Русе
Първата частна радиостанция в град Русе и една от първите в България. Стартира със собствена програма на 19.12 1992 г.
 

 

 

Ведерник - Видин
Радио Ведерник е водеща радиостанция за Северозапад. Тя е с различен формат и слушателска аудитория обхващаща всички възрастови групи. Програмата на радио Ведерник обхваща музиката от всички жанрове, включително и от поп-фолка.

 

Вега+ Благовеград, Симитли, Петрич, Сандански
Радио Вега + излъчва стерео звук ефирно на 95.5 Мhz в Благоевград и на 91.9 Мhz в Петрич и Сандански. От есента на 2006 радиото е с нова програмна схема, която включва най-добрите хитове от 80-те години до днес.

 

 

Вис виталис - Казанлък
Радио «Вис виталис» е единственото местно радио в Розовата долина, с център Казанлък. Създадено е на 21.12.1992 г. – една от първите частни радиостанции в България. От 1997 г. излъчва в ефир. Радиостанцията покрива население от 190 000.

 

 

Xtreme Перник
Радио „XTREME” е частна търговска радиостанция основана в началото на 2005 г. в град Перник. Радиото е наследник на радио „ПЕРНИК ФМ”.
 

 

Добруджа - Добрич
Програмата на радио Добруджа е съобразена със спецификата на Добруджа и има за свои акценти местната тематика по различни проблеми, както и културните, етнографски и други особености на хората живеещи тук. Структурата на предаванията е блокова, а профила на програмата е информационнo-музикален.

     Категории

 

 

  Медийна реклама


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Copyright © 2011 AV Design Group. All rights reserved.